LIVESÄNT

09:00

Vi kickar igång!

Intro med Stratsys och Anna Dyhre, som modererar eventet.

Read more
09:15

Employer Branding i Coronatider - våga hålla i och hålla ut!

Anna Dyhre är experten som kommer ge oss trender, tips och handfasta råd hur vi ska säkra vår kompetensförsörjning. Med över 20 års erfarenhet inom området - både inom offentlig och privat sektor - utlovar hon en fartfylld dragning varvad med humor och kalla fakta. Anna är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och skrivit tre böcker inom Employer Branding varav den senaste vann priset Årets Marknadsföringsbok.

Read more
09:55

Pauskaffekopp

10:00

Ny funktionalitet och möjligheter i Stratsys produkter och plattform

Stratsys går igenom de största och senaste nyheterna i plattformen och berättar om visionen framåt för produkterna i plattformen.

Talare: David Wahlbeck, Head of Product Growth & Partner, Stratsys och Anders Klintelius, CTO, Stratsys

Read more
10:35

Kaffepauskaffekopp

10:45

Seminariepass 1


Read more

Tillitsbaserad ledning och styrning – konkreta arbetsmetoder för att stödja dialog och lärande

Hur ger man egentligen förutsättningar för en ständigt lärande organisation? Utifrån den senaste forskningen, vår och våra kunders samlade erfarenhet får du konkreta exempel på arbetsmetoder för att utveckla dialog och lärande. Vi tittar närmare på metoder för dialogen mellan medarbetare och chefer samt tjänstemän och politik. Vad ska man egentligen prata om och hur ser ett relevant underlag ut för en dialoguppföljning?  Vi lyfter exempel på hur man kan arbeta för att främja löpande prioritering, lärande och utveckling.

För dig som är intresserad av: Dialoguppföljning, kvalitetsstrategi, löpande utveckling, tillitsbaserad styrning. 

Talare: Erika Gräns, Produktchef Strategisk planering, Stratsys

Read more
11:30

Lunchkaffe

12:30

Seminariepass 2

Så styrs Stockholm stad med hjälp av digitalt systemstöd

Hur arbetar Sveriges största kommun med sin verksamhetsplanering och uppföljning, och hur bedriver man ett systematiskt arbete med internkontroll? Vi tittar närmare på hur Stockholm stad har optimerat användandet av Stratsys under en 11-årsperiod. Vi får en visning i systemet, en sammanställning av framgångsfaktorer för användandet i Stratsys samt insikter kring hur man kan förenkla för chefer och medarbetare i det löpande arbetet.

För dig som är intresserad av: Konkreta tips och inspiration, verksamhetsplanering- och uppföljning, väsentlighets- och riskanalys samt internkontroll.

Talare: Camilla Ströberg, Systemförvaltare, Stockholm stad
Josefine Coster, Tech Konsult, Stratsys
Fredrik Sjöholm, Kundansvarig, Stratsys

Read more
13:15

Kaffepauskaffekopp

13:30

Seminariepass 3

Så skapar du faktiskt mervärde ur den interna styrningen och kontrollen

Riskhantering, Internkontroll och Revision är sällan de mest populära aktiviteterna i en verksamhet, men med en tydlig målbild och struktur kan intern styrning och kontroll (ISK) skapa mervärde! Vi tittar närmare på de olika delarna som behöver vara på plats – från informerat beslutsfattande till oberoende revision – och hur de bör hänga ihop. Vi diskuterar även hur man behåller kontrollen i krislägen genom beredskapsplanering. Ett högst aktuellt ämne där vi kommer fokusera lite närmare på just risk- och sårbarhetsanalyser.

För dig som är intresserad av: Att skapa mervärde med intern styrning och kontroll

Talare: Karl Sandström, Produktchef ISK/GRC, Stratsys

Read more
14:15

Kaffepauskaffepaus

14:30

Årets kvalitetskommun Sollentuna - Liveintervju!

Kvalitetsstrateg Jesper Jansson Hjerdt reflekterar över vad som ligger bakom utmärkelsen. Hur arbetar kommunen med ett tydligt styrsystem med mål som genomsyrar organisationen, och vad krävs för att ligga i framkant?

Talare: Jesper Jansson Hjerdt, Kvalitetsstrateg, Sollentuna kommun

Read more
15:00

Attrahera och effektivisera genom ert hållbarhetsarbete

Ett proaktivt och strategiskt hållbarhetsarbete är avgörande för att kunna attrahera talanger och ta er organisation in i framtidens utmaningar och möjligheter. Vi diskuterar kring detta och visar hur Stratsys kan vara ett stöd i det arbetet.

Talare: Erik Englund, Hållbarhetschef, Stratsys

Read more
15:15

Summering av dagen

Read more

Övriga seminariepass

Få koll på produktnyheterna som ökar nyttan för era användare och organisation

Under detta pass blickar vi tillbaka på de senaste produktnyheterna sedan förra årets Stratsysdagar. Fokus kommer att vara på höjdpunkter bland nyheterna samt mindre förbättringar, som bidrar till att öka nyttan för både era användare och er organisation. 

För dig som är intresserad av:
Stratsys produkt

Talare: Stratsys produktteam 


Så sparar du tid och pengar med integration

Är du intresserad av att få mer tid för analys och bättre kvalitet i dina analysunderlag? Under passet går vi igenom hur du och din organisation kan automatisera bort manuell handpåläggning och se till att ni får rätt information i rätt tid. Med andra ord, hur ni kan få ut maximal nytta av Stratsys och ert digitala ekosystem. Vi tar upp konkreta kundexempel och berättar hur ni i framtiden kan lägga energi på analys och värdeskapande aktiviteter, istället för tidsödande inmatning av data.

För dig som är intresserad av: Integration, kvalitetssäkrade analysunderlag, digitala ekosystem och automatisering.

Talare: Stratsys integrationsteam
Ulf Jonsson, Controller, Sundsvalls Energi och Lars-Erik Johansson, IT-chef, Sundsvalls Energi och Stadsbacken 


Kvalitetsarbete enligt SOSFS 2011:9 med olika perspektiv – hur tar vi förbättringsarbetet till nästa nivå?

Vi tittar närmare på två exempel i Stratsys utifrån ett process- respektive målorienterat arbetssätt. Med insikter och erfarenheter från vår konsulter diskuterar vi hur Stratsys produkt för kvalitetsarbete har utvecklats, för att ge ett bättre stöd till våra kunder. Hur säkerställer vi att organisationen inte fastnar i mappningen av processer? Hur bibehåller vi engagemanget i förbättringsarbetet? Hur får vi ihop ett strukturerat patientsäkerhetsarbete? Och går det ens att mäta kvalitet?

För dig som är intresserad av: Systematiskt kvalitetsarbete, ständiga förbättringar och att skapa engagemang. 

Talare: Eric Backlund, Kundansvarig, Stratsys
Rebecca Nannsjö, Konsult, Stratsys




Få stöttning i projektportföljens olika faser för att nå önskad effekt

Under seminariet får du en inblick i hur er organisation kan få stöttning i arbetet med er projektportfölj utifrån ett helhetsflöde i Stratsys. Vi tittar närmare på hur ni enkelt kan prioritera mellan er organisations projekt för att säkerställa att rätt arbete startas vid rätt tillfälle. Vi kommer också att visa hur ni kan få stöd i det operativa arbetet för både projektledare och portföljsamordnare. Avslutningsvis går vi igenom hur ni kan ta tillvara på effekterna av projektets resultat efter avslut och på så sätt bidra till organisatoriska lärdomar.

För dig som är intresserad av: Portföljstyrning, projekthantering och organisationsutveckling

Talare: Therese Matton, Konsultchef, Stratsys


Så får du till ett lyckat arbetsmiljöarbete!

Att komma igång med det systematiska arbetsmiljöarbetet upplevs av många som en utmaning. Genom att få till en tydlig systematik i strukturen och digitalisera processen kan ni skapa en hälsosam och attraktiv arbetsplats. En arbetsplats man är stolt över, där medarbetarna stannar kvar länge och där det är lätt att rekrytera nya. Vi diskuterar olika perspektiv och angreppssätt med vår SAM-expert Helena och MTGs HR-konsult Jeanette från HR MTG samt tittar närmare på Stratsys nya skalbara arbetsmiljöprodukt. Ta del av hur Stratsys kan stödja dig som arbetsgivare/chef och HR ändamålsenligt utifrån föreskrifterna och lyfta ert systematiska arbetsmiljöarbete till nya höjder!

För dig som är intresserad av: Arbetsmiljöfrågor, har personalansvar, strategisk utveckling, har arbetsmiljöansvar

Talare: Jeanette Wikström, HR-konsult vid HR i Mariestad, Töreboda, Gullspång – kommuner i samarbete (MTG)
Helena Lignell, Konsult – inriktning arbetsmiljö, Stratsys 
Sara Davidsson, Senior konsult, Stratsys


Ekonomiska framgångar samtidigt som vi får mer resurser till skolan?

Hur arbetar vi bäst med resursplanering i en föränderlig värld med hög personalomsättning? Vi tittar närmare på hur du kan stödja god ekonomisk förvaltning genom att skapa större transparens i verksamheten. Vi berättar också hur man från förvaltning på bästa sätt kan utbilda sina rektorer, forma sina processer och följa upp verksamheten för att det ska bli hållbart ur olika perspektiv. Dessutom berättar Helén Morin, Rektor Bollnäs kommun, om hur Stratsys Resursplaneringsverktyg stödjer henne i organiseringen av skolan!

För dig som är intresserad av: Organisering och kvalitetssäkring av skola utifrån lagkrav, ekonomisk styrning av skola

Talare: Johan Ekman, Senior konsult - inriktning skola, Stratsys
Ulrika Munkby, Produktchef Resursplanering, Stratsys
Marie Baar, Produktägare Resursplanering, Stratsys
Helén Morin, Rektor, Bollnäs kommun


Förändringsledning i praktiken

I tider då krav på besparingar är höga behöver investeringar räknas hem snabbt och det blir viktigare än någonsin att säkerställa att önskade effekter hämtas in. Inget IT-system i världen kan ensamt göra skillnad om organisationen inte är med på resan! På allmän begäran följer vi upp förra årets seminarium om förändringsledning. Denna gång delar vi med oss av konkreta tips från Stratsys-kunder som lyckats och där vi utvecklar vår syn på detta ämne – som aldrig varit mer aktuellt än det är idag! Notera att du inte behöver ha deltagit på förra årets seminarium.

För dig som är intresserad av: Förändringsledning, öka investeringseffekt, mer valuta för pengarna

Talare:  Andreas Olsson, Konsultschef, Stratsys
Karin Carlsson, Verksamhetscontroller, Knivsta kommun och Karin Allard, Verksamhetscontroller, Knivsta kommun 


Hur kan skolans systematiska kvalitetsarbete effektiviseras?

Att ständigt utveckla svensk skola är ett gemensamt mål och den stora utmaningen ligger i att systematiskt och långsiktigt arbeta med förbättringar. Systematiskt kvalitetsarbete för skola handlar just om att synliggöra kvalitet och arbete med en likvärdig skola. Vi problematiserar om hur man som huvudman eller rektor vet att man är på rätt väg. Utifrån lagkrav och Skolverkets riktlinjer kommer vi titta närmare på exempel för hur du kan arbeta med förbättringar gällande systematiskt kvalitetsarbete i Stratsys.

För dig som är intresserad av: Att öka förståelse, samsyn och skolutveckling utifrån lagkrav och Skolverkets riktlinjer gällande systematiskt kvalitetsarbete

Talare: Helena Landén, Senior konsult – inriktning skola, Stratsys 


Så kan ni få bättre koll på er kompetensförsörjning

Kompetensförsörjning är en stor utmaning för landets offentliga sektor. Ta del av hur din verksamhet kan arbeta med kartläggning och analys av behov och tillgång av särskilda/utvalda yrkeskategorier. Vi tittar också närmare på hur Malmö stad har gått tillväga för att kartlägga och digitalisera sitt arbetssätt för kompetensförsörjning i Stratsys. Vi lyfter erfarenheter och effekter av arbetet i stort.

För dig som är intresserad av: HR-frågor, har personalansvar, strategisk utveckling, kompetensförsörjning eller har arbetsmiljöansvar 

Talare: Karin Grundskog, Konsult, Stratsys
Johanna Green, Konsult, Stratsys


Anmäl mig

Arrangör